Luottamus

person-1245959__480

Tarve

Luottamuksen rooli on merkittävä innovaatioiden syntymisessä, epävarmuuden hallinnassa, henkilöstön työhyvinvoinnin lisäämisessä ja motivaation rakentamisessa. Työkaluja luottamuksen rakentamiseen tarvitaan kaikilla tasoilla. Tarvitaan vahvaa tietojohtamisen kulttuurista ja käytännöistä lähtevää osaamista sekä viestinnän suunnittelua ja taitoa, jotta luottamuksen ilmapiiri voisi syntyä.

Monet työpaikat ovat murroksessa ICT:n nopean kehityksen ja globalisaation aiheuttaman kiristyneen kilpailun myötä ja epävarmuus on työelämän arkipäivää. Työtä tehdään yhä useammin projekteissa, jotka toimivat muuttuvassa, kompleksisessa ja vaativassa liiketoimintaympäristössä.

Jokainen kohtaa elämässään erilaisia pettymyksiä, jotka voivat johtaa epäluottamuksen ilmapiiriin myös työpaikalla. Epäluottamuksen ilmapiiri voi tuntua pahalta ja työssä se näkyy usein siten, että tietoa ei enää jaeta tai haluta ottaa vastaan. Tiedosta voi tulla kaupankäynnin väline ja epäterve kilpailu ihmisten välillä lisääntyy, mikä saattaa lisätä stressiä.

Sisältö

Sisältö perustuu Päivi Lohikosken väitöstutkimukseen sekä monitieteisiin alan tutkimuksiin. Luennoilla on myös käytännönläheisiä esimerkkejä. Ennakkotehtävässä määritellään opiskelijoiden erityistarpeet ja lähtötaso, josta riippuu lopullisen kurssimateriaalin painopisteet.

Teemat

 • Luottamuksen rooli työssä
 • Luottamuksen lajit
 • Esimiestyö ja luottamus
 • Epävarmuus ja sen hallinta
 • Konfliktit
 • Luottamuksen rakentamisen avaimet

Toteutus

Koulutuksessa yhdistellään teoriaa ja käytäntöä kiinnostavin esimerkein ja pääpaino on aktivoivalla keskustelulla ja case–pohjaisilla ryhmätöillä. Koulutettavat saavat käytännön työkaluja luottamuksen rakentamiseen ja luottamuksen korjaamiseen.

Toteutusvaihtoehdot koulutettavien tiloissa

 1. Alustus 15-30 minuuttia
 2. Luottamus Workshop 2x4h
 3. Luento 2h

LUOTTAMUS URHEILUSSA

Luottamus on hyvinvoinnin ja onnistuneen urheilusuorituksen perusta. Luottamusta tarvitaan monella eri tasolla ja luottamuksen rakentaminen on herkkä sekä vaativa prosessi. Kurssi on tarkoitettu yrityksille, valmentajille, urheilijoille sekä muille urheilualan toimijoille, jotka haluavat rakentaa menestymisen kulttuuria ja saavuttaa asetetut tavoitteet. Alla olevassa digilehdessä on luettavissa kouluttajien kirjoittama artikkeli Hiihto-lehdestä vuodelta 2016.

Työpaja – Luottamus valmennuksessa

Käymme työpajassa läpi käytännönläheisin esimerkein luottamuksen lajit. Käytämme esimerkkinä urheilumaailmaa sekä yhteisöjä ja urheilijan elämää tutkitun tiedon pohjalta. Työpajan sisältö voidaan rakentaa myös koulutettavien omista tarpeista käsin ennakkotehtävien pohjalta.

Keskitymme koulutuksessa myös siihen, miten luottamus voidaan palauttaa, jos se on kerran menetetty. Työpajan tehtävissä löydetään rakennusaineet, joiden avulla voidaan saavuttaa onnistumisia ja menestyä suhteessa omiin tavoitteisiin.

Työpaja toteutetaan yhteistyössä kestävyysurheilussa meritoituneen urheilijan ja valmentajan, Maija Oravamäen kanssa. Työpajaan voidaan yhdistää myös tavoitteellinen valmennus osana tiettyä uratavoitetta kestävyysurheilun alalla.

Maija Oravamäki

Valmentaja, opettaja, kestävyysurheilija

 • Arvokisaedustukset maratonilla MM 2005 ja EM 2006
 • Suomen mestaruuksia mm. maastojuoksusta, kympiltä, puolimaratonilta ja maratonilta sekä erivärisiä mitaleita muun muassa hiihdosta, triathlonista ja talvitriathlonista.
 • Osallistunut kansainvälisiin seikkailu-urheilukisoihin Team Finland ja Buff Thermocool -joukkueissa 2009-2014
 • Lukuisia polkujuoksu, mtb- ja triathlon –kilpailuja vuosittain
 • Opettaja: luokanopettajana 15 vuotta
 • Personal trainer ja ammattivalmentaja, ohjannut juoksu- ja hiihtokouluja sekä ryhmäliikuntatunteja vuodesta 2003 lähtien

Koulutuksessamme yhdistyy monialainen luottamusteoria sekä pitkän linjan kestävyysurheiluosaaminen ja kokemus.

Päivän koulutuksen hinta 1850€ + alv. Tai kysy tarjous ja räätälöimme koulutuksen teidän tarpeisiinne sopivaksi! Ota yhteyttä paivi.lohikoski@directora.fi tai +358445725584

Kysy tarjous!

Ota yhteyttä

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Follow us in Facebook!

Finnish / English